Your trusted specialist in specialty gases !

Kan industrielt kuldioxid af høj renhed erstatte kuldioxid af fødevarekvalitet?

Selvom både industrielt kuldioxid med høj renhed og kuldioxid af fødevarekvalitet hører til kuldioxid med høj renhed, er deres fremstillingsmetoder helt forskellige. Kuldioxid af fødevarekvalitet: Kuldioxid produceret i processen med alkoholgæring omdannes til flydende kuldioxid ved vask, fjernelse af urenheder og tryksætning. Industriel kuldioxid med høj renhed: kuldioxidgas produceret under højtemperaturkalcinering af kalksten (eller dolomit), omdannet til gasformig kuldioxid ved vandvask, dekontaminering og kompression.

Kuldioxid med høj renhed er et rent kemisk stof, der ikke indeholder urenheder og er derfor meget udbredt i mange applikationer. Industriel kuldioxid med høj renhed er imidlertid ikke egnet til fødevareforarbejdning. Kuldioxid af fødevarekvalitet er en speciel type kuldioxid, der er strengt behandlet og renset for at sikre, at den lever op til fødevaresikkerhedsstandarderne. Derfor er kuldioxid af fødevarekvalitet specialiseret til fødevareproduktion og kan opfylde fødevaresikkerheds- og kvalitetskrav.

Kuldioxid af fødevarekvalitet spiller en vigtig rolle i fødevareforarbejdning. Det er meget udbredt i produktionsprocessen af ​​kulsyreholdige drikkevarer, øl, brød, wienerbrød og andre fødevarer. Kuldioxid af fødevarekvalitet kan ikke kun justere smagen og teksturen af ​​fødevarer, men også øge holdbarheden og stabiliteten af ​​produkter. Samtidig bruges kuldioxid af fødevarekvalitet også i fødevareemballage, hvilket er med til at forlænge fødevareprodukternes holdbarhed og bevare deres friskhed og næringsværdi.

I modsætning hertil har industrielt kuldioxid med høj renhed ikke den høje renhed og sikkerhed, der kræves for kuldioxid af fødevarekvalitet. Det kan indeholde en række urenheder, såsom tungmetaller, ilt og fugt. Disse urenheder har potentiel indflydelse på fødevarekvalitet og -sikkerhed. For at sikre fødevaresikkerhed og -kvalitet er det derfor et nødvendigt valg at bruge kuldioxid af fødevarekvalitet.

Sammenfattende adskiller høj renhed industrielt kuldioxid og fødevarekvalitet kuldioxid noget i natur og anvendelse. Industriel kuldioxid med høj renhed er velegnet til mange andre områder, mens kuldioxid af fødevarekvalitet er specialiseret til fødevareproduktion. Derfor, når du vælger kuldioxidgas, bør den rigtige type vælges i henhold til specifikke behov og krav for at sikre fødevarernes sikkerhed og kvalitet.

x


Indlægstid: Jan-04-2024